Премиерът на Унгария Виктор Орбан отправи остро обвинение към Европейската

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан отправи остро обвинение към Европейската
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Брюксел създава Оруелския свят от 1984

Премиерът на Унгария Виктор Орбан насочи остро обвиняване към Европейската комисия. " Брюксел основава Оруелски свят пред очите ни. Те купуват и доставят оръжие посредством Европейския фонд за мир. Те желаят да управляват медиите посредством Закона за свободата на медиите. Не сме се борили с комунистите, с цел да стигнем до 1984 година! ", написа Орбан. Публикацията му е отпратка към антиутопията на Джордж Оруел " 1984 ".

Според Виктор Орбан бъдещият закон за свободата на медиите в Европейски Съюз, който сякаш има за цел да отбрани публицистите от политически напън, ще бъде посягане върху свободата и средство за надзор от страна на Брюксел.


Орбан написа в обществената мрежа X, че Брюксел е направил " следващото предложение, което лимитира свободата ".

" Законът ще докара до определяне на цялостен надзор върху медиите. Ние, страните от Централна Европа, към този момент сме виждали това в предишното. Наричаше се Коминформ и Имперска камара на културата при режима на Хитлер. Никога повече! ", написа Орбан.


Собственикът на обществената мрежа X (преди Twitter) Илон Мъск се съгласи с унгарския министър председател и разяснява под обявата му: " Точно по този начин ".

Според Европейска комисия обществената мрежа X популяризира дезинформация, като съгласно новия европейски закон за цифровите услуги обществените мрежи и интернет търсачките би трябвало да цензурират наличие, което Брюксел смята за " дезинфорамция ". Наказанието е 6% санкция от годишния оборот на обществените платформи, в случай че откажат да цензурират.

Инфо: Критично

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР