Премиерът на Словения Янез Янша обяви, че правителството му подкрепя

...
Премиерът на Словения Янез Янша обяви, че правителството му подкрепя
Коментари Харесай

Словения подкрепи ветото на Унгария и Полша

Премиерът на Словения Янез Янша разгласи, че държавното управление му поддържа ветото на Унгария и Полша против бюджета на Европейски Съюз и проекта за възобновяване, съобщи организация Анса.

„ Само самостоятелен орган може да взема решение кое е господство на закона, а не политическо болшинство “, написа Янша в писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Според него в този момент препоръчаният механизъм не е в сходство с Лисабонския контракт и ще сътвори разногласия сред другите страни-членки.

Както е известно, в понеделник Унгария и Полша оповестиха, че не са съгласни средствата по проекта за възобновяване (750 милиарда евро) да бъдат обвързвани с по този начин препоръчаното изискване за съблюдаване на върховенството на закона.

Според унгарския министър председател  Виктор Орбан слагането на условия „ е лост за изнудване на тези страни, които се опълчват на имиграцията “. Той добави, че съглашение няма да бъде реализирано, в случай че към изискванията не бъде основан механизъм за справедливи критерии и опцията да се апелира обещано решение на Европейски Съюз.

Междувременно 57% от полското население поддържа ветото, демонстрира анкета на United Surveys за месния вестник Dziennik Gazeta Prawna.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР