Премиерът на Швеция извика началника на въоръжените сили, за да

...
Премиерът на Швеция извика началника на въоръжените сили, за да
Коментари Харесай

Гангстерските убийства: Швеция търси помощ от армията

Премиерът на Швеция извика началника на въоръжените сили, с цел да помогне за ограничение на повишаването на гангстерските убийства, оповестява Би Би Си. Те и шефът на полицията на страната ще се срещнат в петък, с цел да обсъдят каква роля може да играе армията.

През последното денонощие 12 двама мъже бяха убити в Стокхолм и 25-годишна жена почина при гърмеж в дом в град на север от столицата, като се допуска, че е съседка на човек, обвързван с проведената престъпност.

" Ние ще преследваме бандите и ще ги победим ", даде обещание министър председателят Улф Кристерсон в телевизионно послание.

Шефът на армията Микаел Байдън сподели пред шведския вестник " Дагенс нихетер " (Dagens Nyheter), че е подготвен да подкрепи напъните на полицията.

Стратегията към момента не е изяснена, само че се допуска, че военните може да поемат някои полицейски отговорности, с цел да разрешат на чиновниците да освободят запаси за битка с престъпността.
Шведските медии свързват рекордния брой убийства с вътрешни битки в бандата " Мрежата Фокстрот ".

Шведският министър председател Кристерсон съобщи, че страната не е виждала нещо сходно преди и че " никоя друга страна в Европа " не е изправена пред сходна обстановка.

Той акцентира, че деца и почтени минувачи все по-често стават жертва на принуждение.

Миналата година повече от 60 души починаха при пукотевица в Швеция и тази година се чака да бъде същата или по-лоша, написа Би Би Си.

Правителствен отчет, оповестен през 2021 година, показва, че четирима на всеки милион поданици умират при пукотевица всяка година в Швеция спрямо 1.6 души на милион в цяла Европа.

Полицията свързва насилието с неприятната интеграция на имигрантите, увеличаващите се обществени неравенства и трафика на опиати.

Премиерът сподели в четвъртък, че ще бъдат засилено наблюдението и ще бъдат планувани по-сурови санкции за носене на оръжия, както и по-строги пълномощия за депортиране и зони за прекъсване и претършуване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР