Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще отнеме

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще отнеме
Коментари Харесай

Заев: Всички нелегални обекти в Охрид трябва да бъдат разрушени

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи, че ще отнеме пълномощията на община Охрид, в случай че кметът Константин Георгиевски не извърши инструкциите на ЮНЕСКО и не унищожи незаконните обекти на съветника Нефи Усеини и още общо 1076 незаконно построени обекти, заяви Танюг.

Както заяви порталът А1 Заев съобщи, че всички незаконни обекти би трябвало да се разрушат, защото това се изисква от закона, а спомагателна причина са рекомендациите на ЮНЕСКО.

Разговарях с кмета на Охрид и той би трябвало да постъпи в сходство със закона. Ако не направи това, ще му лишава пълномощията, както предизвестих и кмета на Струга Рамиз Мерко, съобщи Заев на конференция в Скопие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нефи Усеини е общински консултант в Охрид, а също по този начин е притежател на незаконно построен обект в града. ЮНЕСКО на последната си среща в Баку, Азербайджан, взе решение Охридският район да остане в листата на международното културно завещание, само че също по този начин наложи на управляващите в Северна Македония да разрушат всички незаконно построени обекти в този район до февруари идната година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР