Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски определи бъдещия състав

...
Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски определи бъдещия състав
Коментари Харесай

Мицкоски с коментар за резултатите от изборите в България

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски дефинира бъдещия състав на българския парламент като „ забавна политическа мозайка ” и изрази вяра, че в България ще има държавно управление, че „ няма да има осми подред избори ” и че с новото българско държавно управление ще може да бъдат извършени диалози и ще бъде открито „ решение за отблокиране на пътя на (Република Северна) Македония към Европейски Съюз ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като направи оглед на работата по магистралната права Гостивар – Букойчани, част от транспортния  Коридор 8, в отговор на журналистически въпрос Мицкоски съобщи, че в България чака държавно управление, образувано от трима политически сътрудници, което не може да бъде без - и - Демократична България ”, припомняйки, че с са от едно европейско политическо семейство - Европейската национална партия (ЕНП).

Проведените през вчерашния ден в България парламентарни избори бяха следени с внимание в Република Северна Македония. Политиците от ръководещата коалиция в страната неведнъж са посочвали, че чакат в България да се сформира политическо държавно управление, с цел да бъдат извършени диалози, свързани с предлагането на Северна Македония измененията в конституцията да влязат в действие, след като страната стане член на Европейски Съюз. Условие за осъществяване на втора междуправителствена конференция и отваряне на клъстерите от договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз е българите да бъдат вписани в конституцията на страната.

Според министъра на европейските въпроси Орхан Муртезани „ процесът би трябвало да се инициира двустранно с България ” и " до момента в който не приключат изборите в България, предлагането на Северна Македония няма да бъде показано ”. Министърът на здравеопазването Арбен Таравари счита, че страната би трябвало да стартира договаряния оптимално бързо, само че " всичко се усложнява от това, че в България няма устойчиво държавно управление ". Премиерът на страната Християн Мицкоски също неколкократно е заявявал, че е подготвен на диалози, с цел да бъде открито „ решение, което ще бъде решение в дълготраен проект и което ще подсигурява триумфа в преговорния развой на основата на критериите от Копенхаген ”, само че макар че е квалифициран да беседва с причини „ по противоречивите въпроси сред двете страни ”, не има вяра със служебно държавно управление да има опция за диалози, с цел да бъде открит метод Северна Македония да продължи по своя европейски път.

В събота, запитан за това кого би показал като по-добър събеседник - Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г или, Мицкоски съобщи, че не би могъл да уточни съответно, само че ВМРО-ДПМНЕ е в едно политическо семейство с отпред с Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и е разумно да желае политическа партия, която произлиза от ЕНП, да завоюва изборите в България.

„ - завоюваха изборите в България ”, „ още веднъж на върха: Борисов на път за четвърто държавно управление ”, „ Българският парламент е още по-фрагментиран отпреди - девет партии минаха изборната преграда ”, „ Общо 327 български жители в Северна Македония са дали своят вот на вчерашните предварителни избори ”, „ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г победи на изборите в България, ще успее ли да направи държавно управление? ” „ Избори в България: Резултатът е явен, посоката – не ”, „ завоюва, само че е надалеч от 121 депутати за сформиране на държавно управление в България ”, са част от заглавията, с които медиите в Северна Македония осведомят за вчерашния избор за български парламент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР