Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и министърът на

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и министърът на
Коментари Харесай

Северна Македония замрази цените на млечните продукти и на тестените изделия


Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и министърът на стопанската система Крешник Бектеши оповестиха решения на държавното управление за замразяването и намаляването на цените на тестените произведения и млечните артикули, заяви Българска телеграфна агенция.

С тези решения се понижава цената на тестените произведения (макарони и спагети) с 1.5 %, до цената, прилагана в търговията на дребно на 1 март 2023 година, т.е. приблизително с към 8.00 - 9.00 денара. Цените на млечните артикули също са замразени, в това число млякото, изварата, сиренето, сиренето, сметаната, киселото мляко.

" През миналия интервал държавното управление на Северна Македония предприе механизми, с цел да отговори на потребностите на жителите, фирмите, бизнеса и като цяло да повлияе на стабилността на вътрешния пазар. В тази тенденция през 2022 година приложихме два пакета от антикризисни ограничения в размер на над 760 милиона евро, поддръжка за стопанската система и жителите, която ще се запомни като най-високата поддръжка в района в миг, когато фирмите затваряха, служащи бяха всеобщо съкращавани и когато цените започнаха да следват възходяща наклонност. Подпомогнахме финансово, само че и със дотации, в това число помощи за електрическа енергия, с които доста повлияхме за намаляването на разноските на фирмите и смекчаването на ценовия потрес “, подчерта Ковачевски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР