Премиерът на правителството на испанската сепаратистка област Каталуния Карлес Пучдемон

...
Премиерът на правителството на испанската сепаратистка област Каталуния Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Премиерът на Каталуния подготвя провъзгласяване на независимостта на 23 октомври

Премиерът на държавното управление на испанската сепаратистка област Каталуния Карлес Пучдемон приготвя едностранно прокламиране на независимостта на 23 октомври, оповестява в. " Конфиденсиал ", представен от ТАСС.

Според изданието все още не е известно по какъв метод ще бъде оповестено отделянето от Испания. Не е изключено да бъде свикано незабавно съвещание на локалния парламент за " разбор на сегашната политическа обстановка ". Така каталунските управляващи желаят да провъзгласят независимостта по-рано, в сравнение с Сенатът ще утвърди ограниченията на централното държавно управление за ограничение на автономията на региона.

По-рано испанският министър председател Мариано Рахой разгласи, че е задействан член 155 от конституцията , допускащ да бъде лимитирана автономията на региона. Мадрид сподели, че по този метод ще освободи от служба членовете на каталунското държавно управление и ще изиска да се състоят нови избори в Каталуния до 5 месеца. Правителственият проект би трябвало да бъде утвърден от Сената. Гласуването е планувано за 27 октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР