Премиерът на Полша Матеуш Моравецки смята, че газопроводът Северен поток-2

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки смята, че газопроводът Северен поток-2
Коментари Харесай

Полша иска незабавното спиране на „Северен поток-2”

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки счита, че газопроводът „ Северен поток-2 ” би трябвало да бъде спрян неотложно и ще беседва по този въпрос с Олаф Шолц, който вероятно ще оглави бъдещото държавно управление на Германия.

В изявление пред таблоида „ Билд ” Моравецки съобщи, че в диалога си с Шолц има намерение да му обърне внимание, че „ сега Полша пази границата на Европейски Съюз ”. „ Ако приказваме за по-широка вероятност, дано работим дружно за мир и да не даваме спомагателни средства в ръцете на Владимир Путин, с които той може да продължи да се въоръжава. ”
Рязък скок на цената на газа откакто Германия отсрочи “Северен поток 2 ”, а “Газпром ” не усили доставките
Природният газ нарастна внезапно, откакто Германия отсрочи узаконяването на “Северен поток 2 ”, а Русия не усили доставкит...

На 16 ноември Федералната организация за мрежите BNetzA заяви, че е. Процесът ще бъде обновен, откакто операторът Nord Stream 2 AG съобщи главните си активи и кадрови запаси на немска дъщерна компания. Тогава регулаторът ще може да ревизира още веднъж показаните документи.

От Кремъл обявиха, че се отнасят с схващане към това искане, а компанията – оператор на газопровода следва всички рекомендации на немската страна и има подготвеност да сътвори ново юридическо лице, с цел да извърши законодателните условия на Германия. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР