Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяи, че след две

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяи, че след две
Коментари Харесай

Най-изненадващо премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви оставката си

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяи, че след две седмици и половина, на 7 февруари, ще се откаже от поста си. 42-годишната Ардърн направи изказването си през сълзи.

" Знам какво ви би трябвало за тази работа и знам, че нямам задоволително сили. Толкова е просто ", оправда решението си тя на първата си конференция за тази година. " Даваме, до момента в който можем да го вършим и в един миг всичко свършва. А за мен е време в този момент. "

„ С такава привилегирована роля идва и отговорността, в това число отговорността да знаеш по кое време си верният човек да ръководиш и по кое време не си “, сподели още тя. Можете и би трябвало да вършите работата единствено когато имате цялостен контейнер, плюс малко запас за непланираните и непредвидени провокации, които неизбежно идват. “

Jacinda Ardern has stepped down as New Zealand prime minister in an emotional and surprise announcement.
Read more:
— SBS News (@SBSNews)

Нейната оставка ще влезе в действие след назначението на нов министър председател. Тази неделя Лейбъристката партия ще избира своя идващ водач. Ардърн разгласи датата и за парламентарни избори: тихоокеанската страна ще гласоподава на 14 октомври.

Джасинда Ардърн попадна във фокуса на медиите по света, когато стана най-младият министър-председател в света през 2017 година Тогава тя беше единствено на 37 години. За няколко месеца тя се издигна от заместник-лидер на опозицията до глава на държавното управление. Нейната политическа харизма има име в Нова Зеландия: Jacindamania/ Джасиндамания.

През юни 2018 година, тя стана първата жена министър-председател от десетилетия, родила, до момента в който е на поста. Ардърн е с бащата на щерка си - журналиста Кларк Гейфорд, от 2013 година

Поради мощната си емпатия и в това време твърдо, само че сполучливо справяне с рецесии, Ардърн бързо си направи име в интернационален проект.

На изборите през октомври 2020 година тя завоюва безапелационна победа за лейбъристите и беше избрана отново за още три години.

Ардърн трябваше да се оправя с няколко съществени рецесии, до момента в който е на поста.

През март 2019 година десен екстремист от Австралия простреля в Крайстчърч 51 мюсюлмани в две джамии. Реакцията ѝ тогава ѝ донесе огромно самопризнание в чужбина.

През декември 2019 година повече от 20 души починаха при изригването на вулкан на остров Уайт. Няколко месеца по-късно пристигна и пандемията. Правителството на Ардерн отговори с един от най-строгите локдауни в света, затваряйки страната за задгранични гости, само че министър-председателката на страната съумея да придаде на всичко това човешко лице. Нова Зеландия мина през пандемията релативно невредима за дълго време. След година и половина Ардерн трябваше да признае, че никоя страна в света не може изцяло да изкорени корона вируса в дълготраен проект. „ Стратегията за нулев Covid “ беше анулирана в края на 2021 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР