Премиерът на Косово Албин Курти каза, че преди две години

...
Премиерът на Косово Албин Курти каза, че преди две години
Коментари Харесай

Курти: Сърбия изпрати МиГ-29 на границата и оттогава насилието се засили

Премиерът на Косово Албин Курти сподели, че преди две години Сърбия е изпратила бойни самолети и съветския дипломат „ на нашата граница, с цел да ни плашат “, съобщи КосоваПрес.

„ Преди две години Сърбия изпрати изтребители МиГ-29 и съветския дипломат на нашата граница, с цел да ни сплаши. Оттогава тяхното принуждение и експанзия се ускоряват. Но ние оставаме непоколебими в нашия ангажимент за опазване на демокрацията и върховенството на закона в Република Косово “, съобщи Курти, съобщи БГНЕС.
Косово и Сърбия си нямат доверие, разясняват анализатори.Това е голям проблем. Разбира се, министър председателят на Косово Албин Курти също направи неточности, да вземем за пример при назначението на албански кметове в Северно Косово. Но същинската причина за напрежението е разрушителната политика на Вучич, считат те.

Именно сръбски незаконни футболни хулигани нападнаха и раниха тежко бойци на НАТО в Косово при започване на лятото. Вучич беше този, който изпрати армията си на косовската граница и изтегли сръбските чиновници от косовската полиция.

Страхът от по-нататъшна радикализация в Сърбия, само че също и от още по-близка ос сред Белград и Москва, значи, че Западът е прекомерно благосклонен към Вучич. Това е голяма неточност, считат редица анализатори, които наблюдават от близо спорът сред двете балкански страни. Без подозрение тук прозира дългата ръка на Кремъл, който се пробва да сътвори втори център на неустойчивост - на Балканите, откакто разпали войната в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР