Премиерът на Канада Джъстин Трюдо се извини, че се е

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо се извини, че се е
Коментари Харесай

Канадският премиер се извини, че преди 18 години се обличал в костюм на Аладин

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо се извини, че се е обличал в маскараден костюм, боядисвайки лицето си кафяво, съобщи ДПА. Снимката беше оповестена от сп. " Тайм " по-рано същия ден.

На фотографията се вижда 29-годишен Трюдо, носещ тюрбан, тога и с мрачен грим, който покрива напълно лицето, ръцете и врата му. Според сп. " Тайм " тя е направена на тематично тържество през 2001 година, въодушевено от " 1001 нощ ". Снимката е била оповестена в годишното издание на частно учебно заведение във Ванкувър, където сегашният министър председател е преподавал при започване на 21-и век.

" Облякох се в костюм на Аладин и сложих грим ", съобщи Трюдо пред медиите, представен от канадската телевизия Си Би Си. " Не трябваше да върша това. Трябваше да знам, че не трябва, само че не знаех. Наистина скърбя ".

Трюдо призна също, че си е поставил грим за шоу за нови гении, до момента в който е бил гимназист.

Лидерът на Консервативна партия на Канада Андрю Шиър съобщи, че фотографията потвърждава, че министър председателят е неспособен да ръководи страната, съобщи Ройтерс. " Бях извънредно шокиран и отчаян довечера, когато научих за дейностите на Трюдо ", акцентира консервативният водач в Квебек, където води акция за идните на 21 октомври национални избори. " Гримирането на лицето в кафяво е насмешка и демонстрация на открит расизъм. Това, което канадците видяха довечера, е човек с цялостна липса на преценка и честност и човек, който е неспособен да ръководи страната ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР