Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху Снимка: Официален профил във ФейсбукМинистър-председателят

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху Снимка: Официален профил във ФейсбукМинистър-председателят
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел ще продължи да преследва Хамас и в град Рафах

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху Снимка: Официален профил във ФейсбукМинистър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи нощес, че ще нападна град Рафах макар засилващите се интернационалните рецензии, че това е последното място за заслон за повече от 1 млн. души, избягали от войната в останалата част на Газа, съобщи ДПА.

Израелската войска " ще продължи да работи против всички батальони на " Хамас " в цялата линия Газа - и това включва град Рафах, последната цитадела на " Хамас ", разгласи Нетаняху съгласно информация от неговия кабинет. " Който ни споделя да не организираме интервенции в Рафах, ни споделя да загубим войната ", акцентира той, предава Българска телеграфна агенция.

Това няма да се случи, съобщи Нетаняху, като призна, че натискът да се откаже от тези проекти идва от чужбина. " Но тъкмо когато интернационалният напън се ускорява, ние би трябвало да се обединим. Трябва да се противопоставим дружно на опитите за преустановяване на войната ", заключи израелският министър-председател.

Около 1,5 млн. палестинци потърсиха заслон в Рафах, което докара до огромно скупчване на хора в най-южния град в линията Газа, покрай границата с Египет. Има опасения, че възможни израелски офанзиви могат да доведат до всеобщи жертви измежду мирното население. Израел съобщи, че преди всяка атака ще изведе цивилните на безвредно място.
Четете още
Нетаняху: Израел няма да спре офанзивата в линията Газа
Бенямин Нетаняху: Няма да капитулираме пред нереалните претенции на " Хамас "
Израел разгласи протест на договарянията с " Хамас ": Никакъв мир, без да си върнем заложниците
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР