Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху покани лидерите на опозицията Яир

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху покани лидерите на опозицията Яир
Коментари Харесай

Нетаняху покани лидерите на опозицията да се присъединят към правителство на националното единство

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предложения водачите на опозицията Яир Лапид и Бени Ганц да се причислят към държавно управление на националното единение, се споделя в изказване на неговата партия " Ликуд ", представено от Ройтерс.

По-рано през днешния ден водачът на израелската съпротива Лапид се срещна с Нетаняху и поддържа основаването на изключително държавно управление с стеснен мандат за периода на военната интервенция в линията Газа.

" Няма да се занимавам с въпроса кой е отговорен и за какво бяхме сюрпризирани ", съобщи някогашният министър председател Лапид в платформата Х. " Ще се надигнем против врага си в единение ", написа още той.

Лапид добави: " Държавата Израел е във война. Това няма да е лесна или къса война. " Той също по този начин загатна за заплахата от война на няколко фронта.

Лапид предложи на Нетаняху да образуват обща експертна коалиция, " която да може да се бори в тежката, комплицирана и дълга война, която ни следва ". Нетаняху знае, че " не може да води война с нефункционалния и екстремистки състав на държавното управление ", сподели водачът на опозицията и добави, че Израел се нуждае от отговорно управление.

Нетаняху, който е водач на консервативната партия " Ликуд ", от края на годината е отпред на дясно, религиозно съдружно държавно управление, в което са показани и дясноекстремистки министри, показва ДПА. Това е най-дясното държавно управление в историята на Израел.

Междувременно Израел съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че палестинската ислямистка формация " Хамас " " носи цялата отговорност и ще понесе резултатите " за нападението против страната. " Държавата Израел ще работи по всеки нужен метод, с цел да отбрани своите жители и суверенитет от продължаващите терористични офанзиви, произхождащи от линията Газа и осъществявани от Хамас и други терористични организации ", съобщи посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан в писмо до Съвета за сигурност, забелязано от Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР