Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изрази днес очакването повечето европейски

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изрази днес очакването повечето европейски
Коментари Харесай

Нетаняху: Решението на Тръмп за Ерусалим не е заплаха за мира

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изрази през днешния ден упованието множеството европейски страни да последват образеца на Съединени американски щати и да реалокират посолствата си от Тел Авив в Ерусалим. Нетаняху направи това изявление при идването си в Брюксел за среща с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини и европейските външни министри.


По неговите думи Ерусалим е историческата столица на Израел и решението на президента Доналд Тръмп за пренасяне на посолството на Съединени американски щати там не е опасност за мира, а опция за постигането на мир. Предстои ново американско спокойно предложение, чакам да го забележим, добави Нетаняху. Време е палестинците да признаят Израел със столица Ерусалим, уточни той.

Могерини означи, че визитата на Нетаняху в Брюксел през днешния ден е първото за израелски министър председател от 22 години насам. По нейните думи това е прекомерно дълго за сътрудници и другари, каквито са Европейски Съюз и Израел.

Нетаняху заяви, че Израел е предотвратил десетки терористични набези в Европа и е избавил живота на мнозина. Той добави, че към Израел през днешния ден се насочват 20% от международните вложения в електронната сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР