Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович съобщи, че хърватското правителство ще

...
Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович съобщи, че хърватското правителство ще
Коментари Харесай

Хърватското правителство приема нов пакет от мерки срещу инфлацията

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович заяви, че хърватското държавно управление ще одобри нов пакет от ограничения против инфлацията на съвещанието си на 14 септември, съобщи Хина.
„ Това ще бъде изчерпателен пакет, който ще помогне на най-уязвимите и ще даде опция на доста от нашите жители да запазят стандарта си на живот ", съобщи министър председателят след среща на управлението на неговата партия Хърватска демократическа общественост през вчерашния ден.
Той още веднъж акцентира, че тези, които са се възползвали от рецесията и подтекста на по-благоприятните цени на силата, не са работили вярно. 
„ Важното е, че държавните пакети оказват помощ на най-уязвимите ", добави Пленкович.
Хърватският президент съобщи, че на инфлацията може да се противодейства по три метода: с ограничения на паричната политика посредством увеличение на лихвените проценти, с ограничения на фискалната политика и налози и посредством ограничение на цените на някои артикули.
Той уточни, че август е характерен месец поради потреблението и цените по адриатическото крайбрежие и в бранша на услугите, които способстват за повишението на инфлацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР