Премиерът на Франция Едуар Филип обяви, че подава оставка, няколко

...
Премиерът на Франция Едуар Филип обяви, че подава оставка, няколко
Коментари Харесай

Премиерът на Франция подаде оставка

Премиерът на Франция Едуар Филип разгласи, че подава оставка , няколко дни откакто завоюва кметското място в град Хавър по време на втория тур на общинските избори в страната, като завоюва 58,8% от гласовете, оповестяват международните информационни организации

" Днес Едуар Филип подаде съобщение за оставка от поста на президента и президентът го одобри ", се споделя в официално съобщение на Елисейския замък, като прецизираха, че нов министър председател ще бъде номиниран в околните часове.

Филип и членовете на държавното управление ще продължат да ръководят, до момента в който не бъде назначено ново държавно управление.

Оставката идва, защото се очакваше ремонт на държавното управление през идващите дни в подтекста на желанието на президента Еманюел Макрон да вдъхне нов живот на останалите две години от мандата си и да рестартира стопанската система на страната, мощно наранена от пандемията от новия ковид.

Ремонтът на държавното управление идва след сериозната изборна загуба на центристката партия на Макрон в огромните градове в страната.

Филип е министър-председател на Франция от май 2017 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР