Премиерът на Австралия Скот Морисън излезе с реакция срещу специалния

...
Премиерът на Австралия Скот Морисън излезе с реакция срещу специалния
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия постави ултиматум на Новак Джокович

Премиерът на Австралия Скот Морисън излезе с реакция против специфичния режим за допускане на Новак Джокович на шампионата в Мелбърн. Тенисист номер 1 в света получи " пропуск " под формата на здравно изключение за имунизация, което щатът Виктория му издаде. С този документ международният номер 1 в тениса ще бъде позволен до присъединяване в Откритото състезание на Австралия, макар че не е имунизиран против Covid-19.

Реверансът към Джокович от страна на здравните управляващи на Виктория, където се намира Мелбърн, провокира гневни реакции измежду почитатели и други тенисисти, само че федералното държавно управление може и да не се съобрази с решението на щатско равнище.

Премиерът на Австралия обаче сложи ултиматум на спортиста, като означи, че чака здравно удостоверение, че сърбинът не би трябвало да се имунизира. „ Чакаме тези доказателства. Ако не са задоволително безапелационни, ще се отнасят с него по същия метод, както с всеки различен човек - той ще се прибере у дома с първия аероплан “, закани се Морисън.

Вътрешният министър на страната Карън Андрюс също предизвести, че настоящите правила са годни за всички без изключения. " Всяко лице, което желае да влезе в Австралия, би трябвало да дава отговор на прецизните ни гранични условия. Макар и държавното управление на Виктория и Тенис Австралия да позволяват неимунизирани тенисисти до присъединяване в Аустрелиън Оупън, федералното държавно управление продължава да извършва граничните условия. Ако идващо лице не е имунизирано, те би трябвало да показват доказателство, че не могат да си слагат ваксина по медицински аргументи ", разяснява Андрюс.

Откритото състезание на Австралия ще се организира от 17 до 30 януари. Първата ракета на света Джокович е актуалният победител в шампионата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР