Премиерът Кирил Петков заяви, че председателят на Комисията за отнемане

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че председателят на Комисията за отнемане
Коментари Харесай

Кирил Петков: Цацаров е имал предварително информация за отнетия достъп до информация

Премиерът Кирил Петков съобщи, че ръководителят на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество Сотир Цацаров е имал авансово информацията, че ще му бъде лишен достъпът до класифицирана информация.

" Мен ме изненада, че в петък сутринта (14 януари) ДАНС е трябвало да уведомят господин Цацаров в 9 ч., а той в четвъртък си подава оставката, без да споделя какви са аргументите. Беше много огромно съвпадане. Отнякъде този човек може би е имал информация. Откъде не мога да кажа и не желая да злоупотребявам ", сподели Петков в изявление за bTV. 

Той отхвърли да удостовери, че съответния мотив за дейностите на ДАНС са свързани с " ЦУМ-гейт ", само че изрично удостовери, че от предоставената му информация службите са постъпили вярно. " Не става дума за институционален напън, персонално възмездие, хората са си свършили работата ", безапелационен е Петков.
Оставката на Гешев
" Един път не съм се обадил на Иван Гешев , няма политически напън върху него. Изразявам си мнението за основния прокурор, а дали ще си подаде оставка е негов персонален акт ", изясни Кирил Петков.

Призива на ръководещите партии от Народното събрание Гешев да подаде оставка и отговора на Гешев, че щом му желаят оставката, значи си прави работата министър председателят разяснява по този начин: " Дали той някой път се поглежда в огледалото и се пита дали добре си прави работата. Ако в действителност си дава отговор, че добре си прави работата, аз бих бил доста смутен. Другият вид е да не може да си даде оставката поради някакви други аргументи – някакви фактори, които не му разрешават да вземе това решение ".

Петков разгласи, че никой не се е свързал с него, откакто Гешев се оплака в Европейската комисия и в Съединени американски щати от политически напън и регистрира активността си в писмо от 32 страници.
COVID-19 и митингът на " Възраждане "  
" Много съм удовлетворен от проекта, който беше комплициран на масата. Той е функционалност от нещо доста действително – потенциала на интензивните кревати в лечебните заведения. Вече не приказваме за някакви числа на 100 хиляди души население, приказваме дали здравната система може да поеме интензивните случаи или не може ", съобщи министър-председателят. 

Премиерът изясни, че даже в стадий 4, когато всички интензивни кревати в една област са запълнени 80%, учениците от 1. до 4. клас ще са на онлайн образование единствено една седмица. 

Петков разяснява и новосформираната работна група от медици и статистици за възможна смяна на Коронавирус ограниченията, в която ще взе участие и доцент Атанас Мангъров , прочут с позицията си против имунизациите и ограниченията.
Цацаров и Гешев: Две основни оставки на дневен ред в правосъдната система (ВИДЕО)
В деня, в който Висшият правосъден съвет (ВСС) избира нов ръководител на Върховния касационен съд (ВКС), две основни оставки в правосъдната с...
Прочети повече
Премиерът посочи, че не си купува политическо успокоение, а отваря разговора.

" Когато кажеш на едни хора, които към този момент съвсем религиозно имат вяра, че имунизациите са нещо неприятно, че нищо не схващат, не оказва помощ. Ние би трябвало да влезем в равнище на обосновка. Експертите от едната страна ще убеждават за какво нашият метод е верен, а техните специалисти ще убеждават нашите специалисти за какво нашият метод е неверен. Но този разговор е значим, другояче се стига до капсулиране на части от обществото и това подвига напрежението и експанзия ", изясни Петков.

Що се отнася до изявлението от трибуната в Народното събрание на Христо Петров , че депутатите от " Възраждане " са фашисти, той съобщи, че в Политическа партия всеки споделя каквото мисли.

" Следващият път, когато протестиращите кажат, че ще щурмуват Министерски съвет, аз ще сляза долу сред хората, тъй като е безсмислено да се вършим на войводи ", добави министър председателят.
Кирил Петков: Данните по следствието против Цацаров са събирани дълго време
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с лишен от ДАНС допуск до класифицирана информация за база на данни, събрани по време на контр...
Прочети повече
" Обединихме се към обща позиция и тя е същата позиция, която аз споделих от парламентарната естрада – удостоверяваме съществуваща позиция на България и я надграждаме с тези общи групи и тематики, по които би трябвало да свършим работа ", по този начин министър-председателят разяснява резултата от съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев на 10 януари. На него се обсъждаше евроинтеграцията на РСМ. 

На въпроса за какво е паднал периода от 6 месеца, който той дефинира за решение на въпроса с евроинтеграцията на Северна Македония, Петков отговори: " Ако сме безусловно точни, срокът от 6 месеца, който аз сложих, беше за рамката, в която работните групи би трябвало да си правят работата, като веднъж на месеца се срещат. Аз в никакъв случай не съм заявявал прецизен период за едно или друго решение ".

Премиерът посочи, че периодите ще са функционалност на резултатите на работните групи. 

" Друго, по което се обединихме, е, че добросъседството и влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз, когато съществуващата позиция на България, е съобразена, е най-хубавото нещо за България ", добави Петков. 

По думите му от РСМ ще се чака „ нулева приемливост към дискриминирането “ на популацията с българско съзнание и това сигурно ще би трябвало да се включи в конституцията им, само че въпросът е кой ще е верният миг.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР