Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът по климатичните политики и министър на

...
Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът по климатичните политики и министър на
Коментари Харесай

НА ЖИВО Петков: Докато аз съм премиeр, няма да има задължите...

Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и още 5-ма министри дават отговор на въпроси на народни представители в Народното събрание.

„ Това държавно управление няма да наложи наложителна имунизация против COVID-19. Такава няма да бъде реалност, до момента в който аз съм министър-председател”. Това разгласи министър председателят Кирил Петков по време на първия блицконтрол в Народното събрание за 2022 година в отговор на въпрос на водача на „ Възраждане” Костадин Костадинов.

„ Ваксинацията сега е основополагащият метод да преодолеем рецесията. Общата ни идея е да се преборим за живота и здравето на българите”, добави той.

„ Позицията на България към преговорния развой със Северна Македония се резервира и то в точките от съдружното споразумение”, съобщи още Петков в отговор на въпрос на Екатерина Захариева, външен министър в предходното постоянно държавно управление. Тя попита министър-председателя дали държавното управление има желание да измененията съществуващото национално единодушие във връзка с Северна Македония и да го размени с друго.

„ Тази позиция е същата, като я надграждаме с 5 обособени разнообразни комисии, които да наградят тези взаимоотношения. Не разбирам за какво през 2021 година ние нямаме нито едни полет София-Скопие. Няма една влакова линия сред двата града, както и общ културен календар и повече взаимоотношения сред нашите бизнеси. Тези пет групи ще бъдат тъкмо в тези области”, сподели той.

„ В нашата коалиция имаме безусловно ясна обща позиция, която е съгласувана пред очите на целия народ. Имаме и цялостна съгласуваност в Министерския съвет. Това, че на 18 януари отиваме на диалози демонстрира, че добросъседството е главен принцип при взаимоотошенията със Северна Македония”, уточни Петков.

Според правилника всеки първи петък на месеца министър-председателят и неговите заместниците могат да бъдат викани на блицконтрол по настоящи тематики.

В постоянния парламентарен надзор питания има още към министъра на правораздаването, на опазването на здравето, земеделския министър, на превоза и известията, както и към министъра на енергетиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР