Премиерът Кирил Петков подкрепи искане последната отсечка от автомагистрала Струма,

...
Премиерът Кирил Петков подкрепи искане последната отсечка от автомагистрала Струма,
Коментари Харесай

Финалната отсечка от Струма може да се казва Боян Петров

Премиерът Кирил Петков поддържа искане последната права от автомагистрала " Струма ", за чието строителство към момента няма решение дали да е през Кресненското дефиле, да носи името на българския планинар Боян Петров, който почина през 2018 в опит да покори върха Шиша Пангма.

Министър-председателят се срещна в сряда с представители на гражданската самодейност " Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров " и е подкрепил тяхното искане бъдещата и последна права на автомагистрала " Струма ", отвън Кресненския пролом, да носи името на Боян Петров, който бе зоолог в Природонаучния музей и природозащитник.

Той бе измежду радетелите на концепцията за извеждането на пътния трафик от Кресненското дефиле, с цел да се опази биоразнообразието там. Петров пострада тежко през 2016 година, когато при пешеходен обзор на настоящето трасе на пътя до Гърция бе блъснат от автомобил, дружно с еколога Андрей Ковачев, и изпадна в кома.

Кирил Петков е оповестил пред представителите на гражданската самодейност, измежду които и депутатите Зорница Стратиева и Александър Дунчев, че градежът на качествена автомагистрала в този сектор е приоритет на държавното управление, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Премиерът е бил безапелационен, че построяването на автомагистрала " Струма " през Кресна и Кресненския пролом ще стартира единствено след реализиране на консенсус сред държавното управление, локалните хора, гражданското общество и учените.

Той е подсигурил, че предстоят редица експертни и политически диалози по тематиката и ще се търси най-хубавото решение, което е възможно и по отношение на европейските условия, допълват от държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР