Премиерът Кирил Петков нарече фалшива новината, че еднолично е поемал

...
Премиерът Кирил Петков нарече фалшива новината, че еднолично е поемал
Коментари Харесай

Премиерът не бил поемал ангажименти за вдигане на ветото за Северна Македония, било фалшива новина

Премиерът Кирил Петков назова подправена новината, че еднолично е поемал задължения за повдигането на ветото за договаряния с Европейския съюз на Република Северна Македония. За декларираното от еврокомисаря по разширението, че чака България да даде зелена светлина за договарянията, Кирил Петков разяснява по този начин:

„Ако нещо ще се случва по тази тематика, то първо би трябвало да бъде въз основата на Министерството на външните работи, то да уведоми държавното управление, да минем през съдружен съвет, да влезем в Народното събрание, там да се реши и тогава може да се поемат задължения. Така че процедурата е доста ясна – стъпките, които ще бъдат следвани“.

Премиерът разяснява, че страната ни не зависи от решението на Гърция в каква валута ще заплаща съветският природен газ:

„Това, което бях убеден и от комисията – както чухте през вчерашния ден, и от Германия апропо, всички излизат с ясната позиция, че заплащанията ще бъдат в естествената валута. Аз не мисля, че съветската страна може да си разреши да загуби целия ЕС“.

Пред публицисти министър председателят осведоми, че сега Министерството на финансите е в връзка с представители на бензиностанциите, с цел да се посочи по какъв начин ще се употребява отстъпката от 25 стотинки за литър гориво, каквато антикризисна мярка ще стартира да работи.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР