Премиерът Кирил Петков коментира ексклузивно пред bTV испанско разследване, посветено

...
Премиерът Кирил Петков коментира ексклузивно пред bTV испанско разследване, посветено
Коментари Харесай

Петков пред bTV: Снимки на Бойко Борисов присъстват в доклад на испанско разследване


Премиерът Кирил Петков разяснява извънредно пред bTV испанско следствие, отдадено на „ Барселоагейт “ и висшестоящи български политици, за които се счита, че са забъркани в пране на пари.

„ Докладът, който аз видях, нямаше тъкмо упоменато тъкмо лице, само че имаше фотоси на Бойко Борисов. Не го уличават непосредствено, само че го дават като част от отчета и има забъркани висшестоящи лица в тази спекулация. Факт е, че в случай че испанските управляващи са го разкрили това, а нашата прокуратура не е – по какъв начин е допустимо? “, разяснява министър председателят.

Премиерът беше безапелационен, че капацитетът на българската стопанска система ще се отключи, в случай че се реши казусът с корупцията по високите етажи на властта.

В момента държавното управление прави лист с българи, живеещи в чужбина, които има обучение да работят в службите против корупцията. По думите му, с цел да се почисти системата са нужни самостоятелни хора, които да нямат съгласуваност с разследваните лица.

Петков повтори, че няма доверие на основния прокурор Иван Гешев: „ Той си е бил с тези хора, бил си е на питейни заведения с тях. Шансът този човек да се разсъни една заран и да стартира да почиства системата е нула “.

Министър-председателят сподели, че най-бързият вид е, в случай че Гешев самичък си подаде оставката, другояче процедурата ще бъде задействана посредством правосъдната промяна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР