Премиерът Кирил Петков изрази очакване руският посланик в София Елеонора

...
Премиерът Кирил Петков изрази очакване руският посланик в София Елеонора
Коментари Харесай

Премиерът: Очаквам г-жа Митрофанова да бъде върната за консултации в Москва

Премиерът Кирил Петков изрази очакване съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова да бъде върната в Москва за съвещания, както България направи със своя дипломат в съветската столица, заяви Българска телеграфна агенция.

Изгонихме 10 техни дипломати, за които имаме много сериозна информация, че са работили шпионска активност. Чухме нападателните думи на посланика, която, допускам, просто от фрустрация, че не се оправя с това, че България взима сериозна позиция в поддръжка на Украйна, изрече тези нападателни думи, съобщи министър председателят пред български публицисти в Брюксел.

Сега ще извикаме нашия дипломат за съвещания от Русия и се надяваме, че по дипломатически път известието ще е ясно, че те би трябвало да създадат същото и госпожа Митрофанова да отиде на съвещания в родната си страна, добави той.

По-рано през днешния ден Руското посолство у нас разгласява коментар в отговор на думите на премиера Кирил Петков в Брюксел. Министър-председателят съобщи, че нощес с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са разискали по какъв начин корупцията може да бъде инструмент на съветския президент Владимир Путин в страните на Балканите, като образец за това е градежът на газопровода " Турски(Балкански) поток ".

От посолството нарекоха изявлението му " изострен и недодялан коментар ". От там означиха още, че тръбопроводът е най-големият инфраструктурен план в България от 1974 година, като финален обект от този мащаб е бил АЕЦ " Козлодуй ", построен от руската компания " Топлоелектропроект " взаимно с българската " Енергопроект ".

В дипломатическия етикет връщането на съвещания е малко по-ниска форма от окончателното отзоваване на дипломат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР