Премиерът Кирил Петков и енергийния министър Александър Николов се явиха

...
Премиерът Кирил Петков и енергийния министър Александър Николов се явиха
Коментари Харесай

Властта трогната пита депутатите кой е по-мил - народът или Русия

Премиерът Кирил Петков и енергийния министър Александър Николов се явиха пред депутатите на доклад какви ограничения взема страната за енергийната рецесия. Законодателният орган стартира изключителното си съвещание.

 Обмисля се България и Румъния да купуват дружно полутечен газ
Обмисля се България и Румъния да купуват дружно полутечен газ

Планира се среща на енергийните министри в София на 5 май

От цената на енергоносителите зависи конкурентоспособността на стопанската система, съобщи депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова при започване на чуването в Народно събрание за енергийната рецесия и спрените доставки на газ от Русия. Вносител на настояването за изключително съвещание са точно депутатите от ГЕРБ/СДС. Опозицията подлага на критика премиера Кирил Петков и енергийния министър Александър Николов, че не намерили време да уведомят законотворците какви ограничения ще предприеме страната. Петкова посочи какъв брой значима е диверсификацията на газовите доставки.
 Асен Василев: Лъжа е, че България се е отказала от съветския газ
Асен Василев: Лъжа е, че България се е отказала от съветския газ

Русия едностранно приключи осъществяването на контракта, тъй като не се съгласихме на смяната му

Приоритетите на нашето държавно управление по отношение на газовите доставки за ясни, отговори министър председателят Кирил Петков. Преди четири месеца той заварил цялостна взаимозависимост на страната ни от доставките на съветски газ, както и незавършена връзка с Гърция. Русия поискала от нас да превалутира заплащанията в рубли, стана ясно от думите на Петков и едвам по-късно заплащането ще се смята за приключено. Затова трябвало да си отворим сметката в " Газпром банк " . Ние бяхме подготвени за този сюжет, акцентира министър-председателят. Откакто държавното управление поело властта, почнало да работи по диверсификацията. Видяло се къде би трябвало да се забърза работата по газовата връзка с Гърция. Ние приказваме с Европейска комисия да купуваме газа на равнище Европейски Съюз, акцентира Кирил Петков. Още на следващия ден стартира работна група, която ще заседава у нас. На срещата ще се съберат редица енергийни министри от Европейски Съюз и Азербайджан. От думите на премиера Петков стана ясно, че се договаря за доставка на полутечен газ. Според Александър Николов в изискванията на война покрай нас било затрогваща загрижеността за трета страна като Русия.

Вие може да си прецените кое ви е по-важно българското общество или Русия, посочи министърът.
 Петков чака отоплителен сезон с газовата връзка с Гърция
Петков чака отоплителен сезон с газовата връзка с Гърция

До края на юни безусловно цялото строителството на би трябвало да бъде приключено и от двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР