Премиерът инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция, през която

...
Премиерът инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция, през която
Коментари Харесай

Борисов: Имаме фискален резерв от 8,5 милиарда лв.

Премиерът инспектира интерконекторната връзка сред България и Гърция, през която към този момент ще минава и азерски газ. Пред публицистите той заключи миналата година във финансов проект. " Тази пандемия сътвори извънредно тежки условия за всички страни в Европейски Съюз, в света. С министър Ананиев направихме всичко допустимо, с цел да балансираме - за бизнеса, за имунизациите, да продължим с 10-15 и 30% повишението на приходите ", сподели Борисов.

" Една извънредно тежка година си отиде. Само подсещам, че февруари България имаше Брутният вътрешен продукт 3.8 %, голям фискален запас, бюджетен остатък и непрестанно повишавахме приходите. За учителите - двойно, и за всички останали. Въпреки това с министър Ананиев направихме всичко допустимо по този начин да балансираме разноските, подпомагането на бизнеса, 300 и недостатък милиона за ваксини, за хората за първа линия, да продължим с 10,15 и 30 % повишение на приходите да върви ", сподели още Борисов.

Той изрази вяра, че когато пандемията свърши, ще се види, че България е имала най-правилното ръководство на пандемията с баланс сред здраве и финансово стопански ограничения.

" България е с най-малкия недостиг в Европа. Някои имат по 10-11 нагоре %. Как ще ги възвръщат си е тяхна работа. Ние нашите планове сме ги създали и септември и октомври, в случай че това държавно управление е в ръководство и нашите специалисти са там, за всичко сме си подготвили пари ", акцентира министър председателят Борисов.

Министър-председателят съобщи, че споделя тези думи в отговор на всички разбирачи и критикари.

" Българите с такава наслада изпратиха една болна година. Умряха хора, Бог да ги елементарни. Изговориха куп нелепости за жалост, само че ние влизаме в тази година с най-ниския дълг. Дори да сме дружно с Естония по най-нисък дълг в Европа, с най-нския недостиг и някой да излезе и да приказва, че сме безотговорни, че това било разточителство. Просто толкоз пък непросветеност на едно място за жалост не съм виждал ", посочи министър председателят.

Премиерът Бойко Борисов инспектира компресорна станция от интерконекторната връзка с Гърция, по която към този момент тече природен газ от Азербайджан. Заедно с него са министърът на енергетиката Теменужка Петкова, финансовият министър Кирил Ананиев, посланикът на Азербайджан н. прочие Наргиз Гурбанова и представители на " Бургаргаз " и " Булгартрангаз ".

Борисов изясни, че от през днешния ден в България има цялостна диверсификация (на енергийните доставки). От 31 декември 2020 година България стартира да получава природен газ от Азербайджан. Това става допустимо според подписания контракт на „ Булгаргаз " с азербайджанската нефтена компания SOCAR за период от 25 години.

" Честита Нова година! Нека бъде здрава, сполучлива и да преборим пандемията ", сподели Борисов при започване на първата си за 2021 година ревизия. " Искам да покажа газовите връзки с Азербайджан. От през вчерашния ден получаваме и азерски газ. От през днешния ден - цялостна диверсификация. 400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка ", разкри министър председателят.

Премиерът съобщи още, че се надява след изборите следващата година за още количества газ от Азербайджан. Всички интерконектори са направени по време на нашето ръководство, безапелационен бе министър-председателят. " Вече не е допустима студена зима като от времето, когато бях кмет на София ", посочи Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР