Премиерът Гълъб Донев свиква извънредно съвещание в Министерския съвет след

...
Премиерът Гълъб Донев свиква извънредно съвещание в Министерския съвет след
Коментари Харесай

Пътят София - Самоков остава затворен след опита за покушение над Гешев

Премиерът Гълъб Донев привиква изключително заседание в Министерския съвет след опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев.

На него ще участват министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, НСО, ДАНС и прокуратурата. По време на срещата ще бъде оценена информацията, която е ясна досега и ще бъдат подхванати съответни дейности. Сформиран е щаб, който да се занимава с следствието от страна на Министерство на вътрешните работи, от прокуратурата образуваха произвеждане за терористичен акт.

Остава затворен пътят София-Самоков след вчерашния избран от Сарафов като атентат. Цяла нощ пътят към Ковачевци остана блокиран от жандармерията, като се допускаха единствено живущи в региона. В момента се позволяват само автобуси на градския превоз. Огледите на мястото не престават и през днешния ден.
Главният прокурор е бил цел за ликвидиране, съобщи зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Той акцентира, че не става въпрос за заплашване, а за атентат. Само една случайност е предотвратила смъртен случай, съобщи Сарафов. Той добави, че потърпевши няма.
Главният прокурор е пътувал към София, когато в средата на огромен дъгообразен завой, на който скоростта се понижава, е избухнал извънредно мощен гърмеж. По сведения на очевидци огненият дирек, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра. Сарафов уточни, че на място е открит кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 метра.

Очевидно взривното устройство е с желание да убие. Не е било за заплашване, сподели заместител основният прокурор. Той добави, че гърмежът е бил ориентиран към преминаващите коли. Бомбата е била освен с огромен тротилов еквивалент, не по-малко от 3 кг тротил, по първични отзиви на специалистите, само че и с голям брой осколки, които са се разпилели към отсрещните дървета.

Предстои скоро да стане явен химическият състав на взривното устройство, както и типът, и количеството на взривното вещество. Той акцентира, че осколките са сложени освен да избухнат, само че и да убият.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР