Премиерът Бойко Борисов заяви, че, след като България е член

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че, след като България е член
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Отбранителната ни доктрина е насочена срещу Русия

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че, откакто България е член на НАТО и откакто НАТО приема Русия като главен боен съперник в Европа, отбранителната ни теория е ориентирана против Русия. В същото време, по думите на Борисов, българската политика би трябвало да бъде прагматична, с цел да има съветски туристи, да има интерконектор с Русия за европейския газов хъб и да се борим дружно против тероризма.

София
 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Премиерът Бойко Борисов разяснява Доклада за националната сигурност, който следва да бъде гласуван от Народното събрание и в който е маркирано, че " Действията на Русия са източник на районна неустойчивост и заплашват нашата съществена цел за единна, свободна и мирна Европа ", с думите:

Бойко Борисов - министър-председател: В отчета военните са отразили това, което имаме като опасност, в случай че стане война, тъй като тогава България става цел като член на НАТО, на всички това е ясно. В същото време би трябвало да работим политически, дипломатично, дори с Ципрас го обявихме, да работим следващата година по време на нашето председателство да паднат глобите и да падне напрежението сред Европа и Русия. Дали ще успеем? Това е една доста комплицирана, доста непостижима даже за нас задача, само че ще опитаме.


Премиерът Бойко Борисов разяснява и че се съмнява, че " Грипен " са най-хубавите изтребители, по тази причина ръководещите желаят парламентарната комисия за изследване на избора на нов военен аероплан да направи оценка. По думите на премиера армията се нуждае първо от сухопътна техника, тъй като такава е отбранителната ни теория.
Бойко Борисов - министър-председател: Аз съм с огромно почитание към президента Радев, само че той към този момент не е началник на Военновъздушни сили, той е президент на всички българи. И когато споделя, че желая да проваля или сме подвластни на лобисти, аз не съм. За един месец те направиха всичко, първо смениха специалистите и едно служебно държавно управление направи договорка за 3 милиарда най-малко като начало. Е, вярно ли е това? Шестанайсет години се пазарим за изтребители. Не можеше ли да изчакат 16 дни? Ние бързаме, незабавно да платим 3 милиарда, щото тези " Грипени ", г-жо уважаема, са без въоръжението.



Днес министър председателят участва на откриването в София на офис на Европейската капиталова банка. Борисов разяснява, че банката е дала до момента 4 милиарда и 800 млн евро заем на българския бизнес, на дребните и междинни предприятия.
 Корнелия Нинова: Русия не е опасност Корнелия Нинова: Русия не е опасност
Лидерът на левицата Корнелия Нинова разяснява във Facebook думите на премиера Бойко Борисов за Русия и разногласията към заключенията в отчета за национ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР