Премиерът Бойко Борисов заяви, че няколко големи автомобилни компании се

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че няколко големи автомобилни компании се
Коментари Харесай

Борисов убеден, че догодина ще имаме автомобилен инвеститор

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няколко огромни автомобилни компании се двоумят дали да дойдат в България и изрази убеденост, че следващата година ще се появи подобен вложител, защото в този отрасъл страната ни единствено може да се гордее и би трябвало да го демонстрира. При разкриване на развоен център на международната компания " Вистеон Електроникс " в София, във вторник, той видя революционния 3D i-Cockpit, покара електрически автомобил и сподели, че " колата е много широчка и за мене ". Зарадва се, че огромна част от заводите за автомобилни елементи у нас той ги е разкрил и изрази разбиране, че " като пристигна президентът Тръмп, ще го докарам тука ".

" Вистеон Електроникс " е водещ международен авто снабдител на цифрови инструментални клъстери. Развойният му център в София е най-големият за компанията в света. В него работят над 800 инженери, които създават високотехнологичен програмен продукт с технологии за колите на утрешния ден.

" Ние сме подготвени за фабрики за коли, сега даже са няколко огромните компании, които се двоумят коя да пристигна. Убеден съм че с всичко това, което вършиме, следващата година ще има подобен вложител. И куп други неща в този отрасъл, който у нас има над 250 завода. Само можем да се гордеем и да го демонстрираме. И съм уверен, че като пристигна президентът Тръмп, ще го докарам тука. Те бяха осведомени какъв брой доста вложения имат американските компании в България и какъв брой са положителни българските инженери ", сподели в речта си при откриването на центъра Борисов.



" В началото започнахме да шием седалки, табла, в следствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката и софтуера, хардуера ", разяснява Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР