Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт

...
Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт
Коментари Харесай

МРРБ: Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии и зарядни станции

Над 126 млн. лева ще се влагат в градски превоз с нулеви излъчвания, зарядни станции и инфраструктура за безвредна градска подвижност. Те ще бъдат ориентирани към общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен, с които Министерство на районното развиване и благоустройството подписа контракти за финансиране на планове, за екологосъобразна подвижност.

С финансирането ще бъдат обезпечени 97 нови транспортни средства с нулеви излъчвания, 78 зарядни станции за транспортни средства за публичен превоз и ще бъдат изпълнени 7 интелигентни цифрови решения за превоза в общините. В резултат от тях ще бъде построена и инфраструктура за безвредна градска подвижност, ориентирана към уязвимите участници в пътното придвижване — пешеходците и велосипедистите във всичките 15 общини.

Средствата са по процедурата „ Екологосъобразна подвижност “ в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност, като 98 419 013,24 лева от средствата са от НПВУ, а останалите 27 747 408,43 лева са от лично финансиране на претендентите.

Основната цел на плановите оферти е осъществяването на ограничения за устойчива градска подвижност в партньорства при съществуването на разпознати цели в Плановете за интегрирано развиване на общините, както и сходство с Плановете за устойчива градска подвижност.

Благодарение на подписаните контракти се чака постигането на основен стадий 202 „ Договори за новите транспортни средства за публичен превоз с нулеви излъчвания “ и осъществяване на заложените в Плана за възобновяване и резистентност цели 203 „ Нови транспортни средства с нулеви излъчвания “, 204 „ Зарядни станции за транспортни средства за публичен превоз ”, 205 „ Интелигентни цифрови решения за превоза в общините “ и основен стадий 206 „ Инфраструктура за безвредна градска подвижност, ориентирана към уязвимите участници в пътното придвижване – пешеходците и велосипедистите “.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР