Премиерът Бойко Борисов връчи първите български паспорти на княгиня Калина

...
Премиерът Бойко Борисов връчи първите български паспорти на княгиня Калина
Коментари Харесай

Бойко Борисов връчи български паспорти на княгиня Калина и сина ѝ Симеон-Хасан

Премиерът Бойко Борисов връчи първите български паспорти на княгиня Калина и синът ѝ Симеон-Хасан, заяви уеб сайтът на Симеон Сакскоборгготски.

Калина и Симеон-Хасан, който е най-малкият внук на Симеон и единственият роден в България, получиха българско поданство с декрет на президента през 2013 година

Калина от този момент взе участие от името на България в интернационалните надпревари по конна езда. Нейният наследник Симеон-Хасан, който носи името на дядо си Симеон и на починалия крал на Мароко Хасан II, живее с родители си в Рабат и учи в българското учебно заведение към посолството ни в Мароко.

След рождения ден на царя фамилията на Калина прекара ваканцията си в Царска Бистрица в Боровец, където обичат да отсядат при всяко свое посещаване. Симеон-Хасан е кръстен в православната религия в параклиса " Св. Иван Рилски " в Царска Бистрица. Кръстници са кралят на Мароко Мохамед VІ и принцеса Ирене Гръцка.

Княгинята показа, че със сина ѝ са изключително разчувствани да получат първите си български паспорти от премиера Бойко Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР