Премиерът Бойко Борисов връчи орден Паисий Хилендарски“ на актьора Васил

...
Премиерът Бойко Борисов връчи орден Паисий Хилендарски“ на актьора Васил
Коментари Харесай

Премиерът Борисов връчи орден „Паисий Хилендарски“ на актьора Васил Михайлов

Премиерът Бойко Борисов връчи медал „ Паисий Хилендарски “ на артиста Васил Михайлов на гала в Министерски съвет. На церемонията участва и министърът на културата Боил Банов. „ С горделивост и наслада съм тук. Не мога да скрия, че един министър на културата може би не би трябвало да приказва по този начин и да сочи кумирите си – Васил Михайлов е обичаният ми актьор, изключителна персона. Не единствено на сцената, в киното и малкия екран, а и като дух – страж на същината на нацията. Поклон и поздравления “, съобщи Банов.
 Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов
От своя страна Васил Михайлов съобщи, че е благополучен, че го е споходила тъкмо тази премия. „ Най-много ме радва това, че сте ме поставили в тима на най-хубавите майстори в изкуството и културата. Аз още съм на кон, не съм слязъл “, добави Михайлов. „ Помня преди доста години, когато ми даваха огромна премия, доведоха един с количка, който сподели – давайте ги тия награди в точния момент, бе “, сподели още той.

Премиерът Бойко Борисов посочи: „ Този път премията съответства с един от обичаните ми актьори, национален фен, съдействал за възпитанието на нацията “. „ Надали аз би трябвало да дам оценка какъв брой огромен актьор е – дала я е народът “, сподели още той. „ Да се отчетем 20 млн. лева повече за просвета в новия бюджет. Продължаваме с възходящата наклонност “, съобщи министър председателят и пожела на Михайлов още дълги години да е на сцената.

Наградата е учредена на 28 юли 2000 година Присъжда се годишно от министър-председателя на български създатели и реализатори на творби, свързани с българската история и обичаи. Комисия, избрана от министъра на културата, предлага и взема решение носителят на премията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР