Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в Съвета за сътрудничество

...
Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в Съвета за сътрудничество
Коментари Харесай

Лидерите на Блгария, Сърбия, Гърция и Румъния се събират в Белград за нови разговори

Премиерът Бойко Борисов ще вземе присъединяване в Съвета за съдействие на високо ниво сред България, Сърбия, Гърция и Румъния, оповестиха от държавната пресслужба. Домакин на втората сходна среща е сръбският президент Александър Вучич, който одобри гостите си късно нощес дружно с министър ръководителя на страната Ана Бъртабич.

В компанията на министър председателите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Михай Тудосе те организираха работна вечеря в Белград. Днес обаче Бъртабич няма да взе участие в диалозите за развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района.

 Лидерите на Блгария, Сърбия, Гърция и Румъния се събират в Белград за нови диалози
© Фейсбук/ Бойко Борисов

В рамките на визитата се чака България и Сърбия да подпишат меморандум за понижаване на интернационалните цени за роуминг. Сръбската страна е втората страна от Западните Балкани, с която страната ни подписва сходно съглашение, откакто преди по-малко от месец беше подписан подобен документ с Македония.

От държавното управление акцентират, че отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейския съюз е измежду целите на кабинета и на българския еврокомисар Мария Габриел.

Първата среща на Съвета за съдействие на високо ниво сред четирите страни беше във Варна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР