Премиерът Бойко Борисов ще подкрепи кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши

...
Премиерът Бойко Борисов ще подкрепи кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши
Коментари Харесай

Борисов удря рамо на Кьовеши за европейски главен прокурор

Премиерът Бойко Борисов ще поддържа кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за поста европейски основен прокурор, оповестява бТВ. Телевизията цитира свои източници от държавната пресслужба.

Новината потегля от " 24 часа ", къто вътре се загатва, че министър-председателят е заречен поддръжката в телефонен диалог с Людовик Орбан - ръководител на румънската Национална демократична партия. НЛП членува в ЕНП и се води сестринска та ГЕРБ партия.

Кьовеши е главният любимец за поста и то макар волята на държавното управление в родната ѝ страна. Тя е някогашен началник на румънската антикорупционна организация, а сега е подсъдима в страната си с обвинявания за корист с власт.

Конкурент на румънката за поста е французинът Жан-Франсоа Бонер. Двамата претенденти не съумяха да съберат изрично болшинство от остарелия състав на Европейския парламент.

Новите евродепутати и държавни ръководители имат няколко месеца, с цел да създадат финален избор.

Европейската прокуратура би трябвало да проработи през 2020 година. Основната ѝ цел ще бъде да санкционира злоупотребите с еврофондове и измами с Данък добавена стойност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР