Премиерът Бойко Борисов призова президента Румен Радев да вземе отношение

...
Премиерът Бойко Борисов призова президента Румен Радев да вземе отношение
Коментари Харесай

Борисов: Оглушително е мълчанието на Румен Радев за Навални

Премиерът Бойко Борисов прикани президента Румен Радев да вземе отношение по ареста на водача на съветската съпротива Алексей Навални, обсъждан по време на съвещанието на Европейския съвет.

По време на следващата си ревизия тази заран - този път в Сливница, министър-председателят съобщи:

" На Европейския съвет беше прегледано и задържането на опозиционния водач в Русия Алексей Навални. На този декор са оглушителни тишината и мълчанието на президента Радев. До този миг той не се е произнесъл. Европейските депутати, а началникът на кабинета му е европейски народен представител, не влязоха да се записват, до момента в който се гласуваше Резолюцията на Европейския парламент за освобождението на Навални и неговите хора ", съобщи Борисов.

Премиерът бе безапелационен, че не става въпрос за интервенция във вътрешните работи на Руската федерация.

" Става въпрос за чисто либерален развой - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва обещано ръководство, има право на своя глас. Защо в България да го има, а на други места - не? Затова предлагам да чуем въпреки всичко какво президентът Радев мисли, тъй като и Европейският съвет, Екологичен потенциал, и Европейска комисия настояваме за незабавното освобождение на Навални. Българска социалистическа партия ги знаем какви са, само че президентът е най-представителната институция и неговият глас е извънредно значим ", добави той.

Бойко Борисов разяснява и идното разхлабване на противоепидемичните ограничения. По думите му, в случай че нещо може да се постави на кантар със здравето, то това е образованието.

" Защо мислите, че не желаеме да почнем. Искаме, но... Сега сме на положителни параметри. Като почнат да умират хора и да станат отново 5000-6000 дневно и да претоварят лечебните заведения, тогава същите тези хора ще споделят: " Защо ги пуснахте? ". Много е тъничък салдото. Така или другояче от 4 февруари като пуснем огромните възпитаници, ще пуснем и залите да танцуват, упражняват и да се забавляват. Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата и образованието. И тук си заслужава рискът. Така обмислям ", безапелационен бе министър председателят.

Бойко Борисов бе придружаван от министъра на стопанската система Лъчезар Борисов. Кметът на Сливница Васко Стоилков им сподели обновените здания в града.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР