Премиерът Бойко Борисов преряза лентата и официално откри многофункционалналната спортна

...
Премиерът Бойко Борисов преряза лентата и официално откри многофункционалналната спортна
Коментари Харесай

Премиерът Борисов откри „Арена Шумен“

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата и публично откри многофункционалналната спортна зала „Арена Шумен“ в събота вечерта.

„Сами виждате какъв брой доста неща се вършат. Това ви го дадох обещание, а през днешния ден го имате“, сподели министър-председателят и напомни, че е дал дума да построи и нов старешки дом в града. Ще се случи тази година, стана ясно от думите му. Освен това, кметът Любомир Христов е настоял Шумен да има и нов стадион на мястото на рушащия се „П.Волов“.
 img_1932  img_1915  img_1910  img_1907  img_1893  img_1889  img_1850  img_1814
Пред ентусиазианата аудитория в залата Борисов разгласи, че през август стартира строителството на автомагистрала „Хемус“ в правата от с. Белокопитово до Търговище, а интензивно се гради от Ябланица до Ловеч.

Преди прерязване на лентата, залата беше осветена от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Владиката подари иконата на Св. Иван Рилски на премиера, а той от своя страна побърза да я връчи на щангистът-легенда шуменецът Янко Русев, с цел да „стои в залата и да оказва помощ на бъдещите първенци, тъй като без Господа нищо не може да се направи“. Олимпиецът повери светинята на градоначалника на Шумен, с цел да носи шанс в спортния дом.

„Благодаря, господин Борисов, че ни повярвахте и подкрепихте, с цел да изградим тази зала. Вие сбъднахте фантазията на генерации шуменци. Благодаря на всички министри, които ни поддържаха и гласоподаваха да се отпусне сумата. Благодаря на проектантите за неповторимата визия на нашата зала – няма такава в България. Благодаря на строителите – за малко време какво украшение направиха! Вярвам, че тази зала ще стане привлекателно място за спортни и културни мероприятия, а шуменци ше станат очевидци на национални и международни рекорди“, сподели градоначалникът Христов.

Той връчи кристални плакети на всички с принос за създаване на спортния комплекс. Приз имаше и за министър-председателя, както и за министрите Владислав Горанов, разрешил от хазната да излязат 8,5 млн. лева за залата, както и за спортния министър Красен Кралев.

Както „Труд“ писа, община Шумен възроди и Паметника-чешма на Пети полк наоколо до „Арена Шумен“ и още при идването си Борисов се възхити от стореното, прекръсти се пред паметта на починалите, а след това прикани всички спортисти да положат цветя пред монумента.

Първите гост-изпълнители в „Арена-Шумен“ бяха отбор „Българе“ със спектакъла си „Как ще ни стигнат американците“.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР