Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от

...
Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от
Коментари Харесай

Борисов предлага работна група в НС да предложи решение по казуса "Олимпик"

Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в Народното събрание, формирана от специалисти от всички политически групи, да разиска и предложи решение за това по какъв начин да бъдат обезщетени 200 000 български жители, които пострадаха от банкрута на кипърската застрахователна компания " Олимпик ". Това Борисов направи в изявление в пленарна зала по време на изключителното съвещание на Народното събрание. 

Нека поработят специалистите, да уеднаквят термините, и да се съгласят какво да се направи - от кое място да се вземат парите за обезщетение на тези 200 000 души, съобщи Борисов. 
Премиерът акцентира, че КФН е самостоятелен орган и той не се е месил в тяхната работа. КФН е определена от Народното събрание и се регистрира пред него, напомни Борисов. " С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал. Доклад при мен не е идвал ", съобщи Борисов. Той добави, че през вчерашния ден е извикал ръководителя на КФН, на ДАНС, министъра на финансите, с цел да разбере какво се случва в бранша. 

Министър-председателят означи, че има значителен проблем в застраховането. " Има хора с по 300 - 400 автомобила, които застраховат, в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция, с български регистрационни табели. Логично ли е 42 % от злополуките в Румъния да са с български табели? ", сподели Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР