Премиерът Бойко Борисов посети заедно с министъра на отбраната и

...
Премиерът Бойко Борисов посети заедно с министъра на отбраната и
Коментари Харесай

Борисов в “Терем – Хан Крум”: С 1,2 млрд. за сухопътни машини ще постигнем колкото с 4-5 милиарда лева

Премиерът Бойко Борисов посети дружно с министъра на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов цех „ ТЕРЕМ – Хан Крум “. По време на визитата бяха показани софтуерните благоприятни условия на завода за ремонт на бронетанкова техника.



Започват два от огромните планове на българската войска – за нови изтребители и за сухопътни машини. Сега сме в усилени договаряния с няколко американски, няколко немски, няколко френски компании, най-големите в света – заяви Борисов – Няколко от тях към този момент са посещавали “Терем”, гледали са.

1,25 милиарда лева сме заделили за сухопътни машини. Убеден към, че тук ще се създават, ще се ремонтират, освен за българската войска и гранична полиция. Мисля, че с 1,2 милиарда ще реализираме колкото с 4-5 милиарда другояче, съобщи Борисов.

На съвещанието на Министерски съвет идната сряда се чака двата плана да бъдат гласувани, разгласи министърът на защитата Красимир Каракачанов. Проектът за бронирани машини ще се осъществя в български фабрики. Не е инцидентно това посещаване тук. 40% от цената на новата машина ще ни коства ремонта и модернизацията на тези, които имаме. Идеята е новите машини да се асемблират в България, с цел да остане тук една неголяма част от парите, които ще даде българският поданик, изясни Каракачанов.

Подобен промишлен и теоретичен капацитет, като бъде развъртян, той след това може да дава дивиденти, уточни вицепремиерът Томислав Дончев.

За мое най-голямо страдание десетилетия обратно сме имали голямо количество такава техника, само че всичко е нарязано на скрап вместо да се модернизира, сподели още Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР