Премиерът Бойко Борисов подкрепи лекарите в Шейново след нападението на

...
Премиерът Бойко Борисов подкрепи лекарите в Шейново след нападението на
Коментари Харесай

Присъда за нападателя от Шейново ще действа като превенция, обяви Борисов

Премиерът Бойко Борисов поддържа лекарите в " Шейново " след нападението на акушер-гинеколога доктор Албена Гагова и прикани за обективна присъда, която по думите му ще работи като предварителна защита. 

Той направи изявлението по време на съвещанието на Министерския съвет, излиза наяве от стенограмата. 

Ползвам случая да изкажа цялата ни поддръжка към сътрудниците ви в „ Шейново ” и помислете, да забележим какъв е механизмът да ги защитим, въпреки че против простащината не знам по какъв начин да ги защитим. Родило му се бебе – вместо да се радва, да е празник – пребива докторката. Не знам против това каква защита… Ако би трябвало, помогнете и в завеждане на каузи. Пълна поддръжка за каквото е належащо! След съвещанието отиди до „ Шейново ”, поздрави ги от нас, и ние желаеме да получи обективна присъда. Защото тя е и, както споделя сътрудника Симеонов, това е и предварителна защита...

Действително разчитаме тук и на правосъдната система да си понесе… Още повече това не му е първо закононарушение! От това най-малко, което слушах сутринта – едно за обир, едно за нахлуване. То си е рецидив.
Моля те, иди, предай им нашата поддръжка и страдание за това, което се е случило, споделя Борисов.

Министрите разискват и способи нападенията против лекари да спрат, включително и слагане на паник бутони в колите за спешна помощ. 

Паник бутони има, законодателни промени има, регламенти има, единствените места, където към момента няма паник бутони на 100% това е в самите коли за спешна помощ, които вървят на място, на терен.
Подготвил съм информация, ще аплайваме за някакви дребни средства, с цел да може, локализирайки ги през GPS система и ползвайки паник бутон, да могат да употребяват услуга за отбрана на място, тъй като това е доста огромен проблем.

А за случая в Шейново, за който сте безусловно прав, всичко каквото би трябвало да се направи като охранителна система на болничното заведение, като законодателни промени, всичко това е реалност. Срещу животинското битката е доста сложна, господин министър председател, бих споделил даже невъзможна, разяснява тематиката здравният министър Николай Петров, който добавя, че има приблизително по 50 набези над медици за година.

По мотив слагането на паник бутони в колите за спешна помощ министър председателят отбелязва, че това няма да е задоволително и би трябвало да се обмисли опцията в рискови региони патрулка да съпровожда медицинските екипи. 

А на колите за спешна помощ паник бутони даже да сложим, след натискане на паник бутона, каквато ти би трябвало техника, отново доста минути ще отнеме да се стигне до там. Трябва да се мисли там, където е по-рисково, с сътрудниците от полицията да се върви, може би. Защото, позволяваме, че натискаш паник бутона – до момента в който пристигна полицейската кола ще минат пет-десет минути. През това време какво ще се случи? Това би трябвало да помислим с сътрудниците от полицията – рисково ли е, патрулът да отива с тях.

Тук и самите данъкоплатци, обществото би трябвало да сме доста нетърпими, тъй като всичко това, за което приказваме, са спомагателни разноски на данъкоплатците, спомагателни запаси и от хора, и от горива, и от всичко останало. Лекарят отива да го избавя, да му помогне да живее, а той го бие! Тук предварителната защита, съгласно мен, е повече тежки присъди. Да не се месим на правосъдната власт, само че това би трябвало да бъде. Само със страдание не става очевидно, тъй като това принуждение над медици става постоянно срещано. Средно в годината какъв брой набези има над медицински лица?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР