Премиерът Бойко Борисов пътува за откриването на магистралата от българската

...
Премиерът Бойко Борисов пътува за откриването на магистралата от българската
Коментари Харесай

Борисов показа строежа на магистралата до Калотина от хеликоптер

Премиерът Бойко Борисов пътува за откриването на автомагистралата от българската граница до Ниш в Сърбия . На път за прилежащата страна от хеликоптера той сподели строителството на трасето на аутобана на българска територия. 

" Пътувам за Сърбия, където по покана на президента Вучич ще вземам участие в церемонията по разкриване на автомагистралата от българската граница до Ниш. А това е нашият сектор на строящата се Автомагистрала „ Европа “, която е част от трансевропейския кулоар номер 10, свързващ Лондон с Истанбул. Тя включва три сектора с обща дължина 48 км – от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман, от Драгоман до Сливница и от Сливница до Северната скоростна дъга на София. В момента се работи с бързи темпове в 17-километровия сектор от Драгоман до Сливница, който би трябвало да е подготвен през 2021 година През този месец ще стартират строителните работи и в сектора от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман с дължина 14,5 км. Третият сектор от автомагистрала „ Европа “ е от Сливница до връзката със Северната скоростна дъга и е с обща дължина 16 км.  За него следва да бъдат подхванати дейности по действане на направения парцеларен проект за отчуждаване на терен ", написа тай в формалната си страница в обществената мрежа Facebook.

Борисов е съпроводен от министърът на превоза Росен Желязков.  " 700 дни е срокът на осъществяване, като са почнали през май. Догодина по това време ще режем лентата. 11 огромни уреди включва планът. ", регистрира министърът. 

" С кола ще е като с хеликоптер ", похвали градежа министър-председателят. 



Новото трасе на Автомагистрала „ Европа “ към този момент се асфалтира. Догодина по това време секторът от Драгоман до Сливница ще е подготвен. Това е едно неповторимо оборудване. Българските служащи работят интензивно и в събота. Съобразихме се с реколтата, като изчакахме хората да си я съберат, написа още Борисов и разгласява фотоси на строителните работи. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР