Премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че в изборния

...
Премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че в изборния
Коментари Харесай

Борисов обвини президента, че в изборния ден агитира за БСП и ДПС

Премиерът Бойко Борисов упрекна президента Румен Радев, че в изборния ден е пропагандирал в интерес на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Изказването му пристигна, откакто гласоподава в родния си град Банкя. То беше в отговор на думите на президента по-рано през днешния ден, който разгласи, че Борисов е избягал от отговорност, като не е издигнал различен претендент за поста основен прокурор и по този начин единственият борещ се за поста Иван Гешев беше гласуван в четвъртък от Висшия правосъден съвет.

Радев съобщи, че номинациите и изборът на основен прокурор са от Висш съдебен съвет, " в който министър председателят Бойко Борисов има голямо въздействие със своята квота ". " Той избяга от отговорност в лицето на своя министър на правораздаването, който по закон имаше правото, а съгласно мен и задължението, да издигне втори претендент, с цел да има действително съревнование ", сподели още президентът. Какво още сподели Радев четете тук.

Според премиера изявлението на президента е предизборна пропаганда, която подвежда гласоподавателите. По думите му Висш съдебен съвет се състои от 24 индивида, като от тях 11 са от парламентарната квота. " От тези 11 трима са от ГЕРБ, трима от Българска социалистическа партия и двама от Движение за права и свободи. Последните две партии поддържаха Радев на изборите ", добави Борисов.



" Когато приказваш лъжи, това е тежко нарушаване на закона. Така той (бел. ред. Румен Радев) пропагандира гласоподавателя. Той има по-голяма квота във Висш съдебен съвет от мен и трансферира доста фино и йезуитски топката върху мен. Просто не желая да пропагандира за Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, тъй като това е подстрекателство ", посочи министър председателят.

Той добави, че правосъдният министър Данаил Кирилов е един от най-старите членове на ГЕРБ и в случай че е дал предложение за основен прокурор, е щяло да се приказва, че това е партиен претендент. Борисов прикани Радев " когато приказва за господство на закона, да го съблюдава ".

Премиерът сподели още, че е дал своя вот " за тези, които ще продължат да вършат от " Младост " до " Тракия " Южната дъга ", както и за " тези, които взеха решение рецесията с боклука и направиха най-хубавия цех в Европа, тези които направиха парковете, булевардите и фонтаните ".

" Всичко останало сме го гледали преди 10 години ", добави Борисов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (140)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР