Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие и

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Борисов нареди преасфалтиране на улиците в наводнените райони

Премиерът Бойко Борисов подреди на министрите на районното развиване и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев да посетят наводнените региони в Мизия, Харйедин и Борован и да възложат на кметовете да стартират незабавно да преасфалтират. Това съобщи министър-председателят при започване на постоянното държавно съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Борисов реши да подходи по новаторски метод. Не първо да се кандидатства, да се чака месец и занапред да почват възобновяване, а по-късно ще получат парите си от Междуведомствената комисия за възобновяване на вреди от бедствията , предложи Борисов. " Намерете метод, по който кметът да го разпореди и ние да го осъществяваме “, акцентира министър председателят.

Регионалният министър Николай Нанков регистрира, че благодарение на транспортно министерство са обезпечени машини за разчистване на разрушената инфраструктура.

Същевременно Валентин Радев разгласи, че ще се мисли и за законодателни промени за по-бърза реакция при бедствия. За задачата ще би трябвало да се отсяват най-належащите случаи - от екипи на пожарната от страна на Министерство на вътрешните работи. Всъщност точно тези случаи щели да се употребяват с привилегията " да не чакат " Междуведомствена комисия, а откакто се дефинират, да почне незабавно възобновяване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР