Премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Брюксел за извънредната среща

...
Премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Брюксел за извънредната среща
Коментари Харесай

Борисов посочи три условия за решаване на проблема с мигрантите

Премиерът Бойко Борисов, който дойде в Брюксел за изключителната среща в Европейската комисия, отдадена на миграцията, предложи използването на три дейности неотложно.
 
Много ясно съм заявявал постоянно, че суматохата не е добър консултант. Повтаряме същите извършения няколко години за нещо, което би могло да бъде решено бързо от всички страни в Европейския съюз (ЕС). Страните от Западните Балкани също би трябвало да бъдат предпазени. Има три неща, които да се създадат по едно и също време - незабавна отбрана на външните граници на Европейски Съюз, незабавно, прикани Борисов.
 

По неговите думи е належащо също мигрантите, пристигнали в Европейски Съюз, да бъдат върнати там, откъдето са пристигнали. Той предложи подписване на съглашения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Тези три неща би трябвало да работят дружно и да се създадат неотложно, съобщи министър председателят.


 
 БГНЕС

В отговор на въпрос по предлагането страните по външните граници на Европейски Съюз да одобряват назад мигрантите, минали през тях и достигнали вътрешността на Европа, Борисов съобщи, че е парадокс това да се случи със задна дата. Със остаряла дата такова нещо не може да се случи, сподели той.-->
 


България потвърди, че като страна на първа линия може в цялостен размер да се оправи с миграционната вълна, употребявайки всички свои благоприятни условия на Гранична полиция, на армията, на защитните уреди, на съглашението с Турция. Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз се опитваме и направихме доста положителни оферти, които бяха признати от болшинството страни, тъй че да намерим нужното единодушие сред всички, добави той във връзка концепциите за промени в разпоредбите от Дъблин и за даването на леговище.



 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР