Премиерът Бойко Борисов изненадващо се появи на брифинга на НОЩ.

...
Премиерът Бойко Борисов изненадващо се появи на брифинга на НОЩ.
Коментари Харесай

Борисов попари всички! Заговори за удължаване на К-19 мерките ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов изненадващо се появи на брифинга на НОЩ. На него бяха оповестени.

"От 8 до 10 часа водихме разговор във формата на спор ", това съобщи министър председателят.

"Оптимизмът, който има във всички нас въз основата на днешните индикатори, доста внезапно докторите го опровергават.

Новият вариант се разви със страшна мощ в редица страни.

Дали сме си като дата 31 януари. Компромисът, който можем да създадем, е само образованието ", безапелационен бе Борисов, само че разясни, че учениците ще се върнат на ротационен принцип.

"Прави усещане, че в ресторантьорския бизнес има близо 30 хиляди души, а едвам 6 300 са подали заявки за подкрепяне.

Рискът е голям при този нов вариант и още повече, че ген. Мутафчийски приказва за нов фактор при този вариант.

До 31 януари ще следим обстановката. Проблем е, в случай че по едно и също време с разхлабване на учениците, заведенията и фитнесите и така нататък може да има и леко повишение на заболелите.

За наслада коледните и новогодишните празници не покачиха заболеваемостта. Така е обстановката и с детските градини, яслите и началните възпитаници.

Ние към този момент сме като оазис. Представете си да има локдаун и при нас като в други страни - да има вечерен час, какъвто не е въвеждан от Втората международна война ", сподели Борисов.

"Спорът за разхлабване на ограниченията е огромен, тъй като удължаването им и след 31 януари, значи още близо 100 милиона лв. спомагателни помощи, които се дават за неработещ бизнес ", разясни Борисов, който разясни, че ще упорства единствено за разпределяне на ограниченията за учениците.

Премиерът разясни, че след 10 дни ще се реши какво може да се отвори и какво не.

"Аз пристигнах доста по-оптимистично надъхан през днешния ден. Трябва да знаете, че вечер в 23 часа ми се дава цялостната информация за обстановката с ковид у нас. Това, което Кунчев, Мутафчийски и Балтов ми споделиха... притеснително е. Даже се изпокарах с министрите за тези ограничения ", призна Борисов и добави: Имаме една седмица за разбор. Ще чуя и сътрудниците от чужбина какво ще кажат.

"Тези жестоки ограничения към душeвността на хората в Европа - я единствено си представете, че кажем "От през днешния ден има вечерен час в България. 18 часа да сте по домовете си! "...това е притеснително ", сподели Борисов.

"Ако имаше човек в света, който може да отговори на тези въпроси за разпространяването на ковид, нямаше редица страни безредно и под паника да вкарват локдауни. Ние българите ги оставихме на Коледа и на Нова година да честват и да се усещат добре.

Какво ще се случи идващият месец в Европа, в България... ще го следим ", добави министър председателят.

Борисов разяснява и заканите от страна на ресторантьорите, че ще отворят даже и да нямат право: "Това е и тяхно право. Ние нямаме дефинитивно решение, тъй като ще следим обстановката до 31 януари ".

"Мен ме глобиха два пъти до момента. Когато съм на въздух и на открито съблюдавам отдалеченост и поради това не нося маска. По тая логичност трябваше да глобят половината страна защо ли не ", отговори министър председателят на въпрос за какво не носи маски по време на визитите си из страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР