Премиерът Бойко Борисов инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция
Коментари Харесай

Борисов: Изпълнихме това, което сме обещали

Премиерът Бойко Борисов инспектира реконструкцията и разширението на пречиствателната станция за отпадни води и създаване на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен.

" Огромна пречиствателна станция.  Като сълза вода излиза ", съобщи министър председателят за съоржението.

Борисов означи, че към този момент всички обитаеми места имат най-съвременните пречиствателни станции. „ Но в случай че тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат “, безапелационен беше министър-председателят. Той уточни, че в изискванията на пандемия бизнесът би трябвало да продължи да работи.

" Това, което сме дали обещание и поели като ангажимент към хората, туристическия отрасъл и гостите, го изпълнихме предоставяме най-чистото море. Всяка капка вода се пречиства ", посочи Борисов. 
   
 
Публикувахте от в Събота, 4 юли 2020 година
Инвестиционният план за възстановяване на съществуващата система за ръководство на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се осъществя с финансиране по оперативна стратегия „ Околна среда “ на обща стойност 22,27 млн. лв.. От тях 16 млн. лв. са безплатна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лв., а останалите средства са от държавния бюджет. С осъществяването на плана ще бъде реализирано възстановяване на качеството на живот на популацията на територията на Приморско и Китен, превъзмогване на здравно-екологичните опасности и даването на качествени екологични услуги на жителите.

Реконструкцията и разширението на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 поданици и посетители на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на плана способства за осъществяването на поетите задължения на страната ни за създаване на обекти, посредством които да бъде повишен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.

Относно рецесията с ковид Борисов посочи, че сега страната се пробва следено да разрешава на бизнеса да не стопира работа. " Важно е да има отдалеченост и внимание към туристите. Ще свикнем да живеем, че това ни се случва ", сподели той.

Малко по-късно през днешния ден следва министър председателят да открие обходния път на Поморие . Той е подготвен със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за към 20,6 млн. лева Това е финален стадий от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг. 

Заедно с премиера са министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков, зам.-министър Жечо Станков, регионалният шеф Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Приморско Димитър Германов, депутати, общински съветници.
 Бойко Борисов в Китен Министерски съвет, пресцентър
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР