Премиерът Бойко Борисов и новият земеделски министър Десислава Танева се

...
Премиерът Бойко Борисов и новият земеделски министър Десислава Танева се
Коментари Харесай

1,3 млн. лв. са изплатени досега на тютюнопроизводители по схемата de minimis

Премиерът Бойко Борисов и новият аграрни министър Десислава Танева се срещнаха с тютюнопроизводители. Пред тях споделиха, че над 1,3 млн. лева са изплатените суми до момента на тютюнопроизводители по схемата de minimis за компенсации за предадена и неизплатена продукция от предишни години.

Министър Танева заяви, че от Държавен фонд Земеделие са отпуснати 3,2 млн. лева помощ на тютюнопроизводителите, които не са получили парите си от банкрутиралите фирми-изкупвачи. Тя акцентира, че това е единствената и първата по рода си помощ, която страната отпуска на производители.


Десислава Танева, министър на земеделието: Със сигурност би трябвало да сте уверени, че това е особено схващане към вас за сложното земеделие и активност, която сте правили. Да няма друга такава помощ плащана до момента. От близо 808 заявки близо 350 са изплатени, което все още не е платено е с противоположна информация за допълнения към документите, които би трябвало да се дадат и да завърши заплащането.
Пред тютюнопроизводителите министър председателят Бойко Борисов изясни, че след първата им среща преди месец с тях в Престой, е бил нападнат от политическите съперници за отпусната държавна помощ. Той счита, че земеделците заслужават да получат парите си, тъй като са ги изработили.
Бойко Борисов, министър-председател: Приемам, че в тази зала има членове на всички партии, тъй че с тези пари подкрепяме предизборната акция на всички партии, да не могат да ни нападат и да приказват нелепости. Хората, които работят са на всички партии. Нито са мои, нито на Движение за права и свободи, нито на Българска социалистическа партия, нито на който било.
Малка част от производителите няма да могат да получат компенсации, тъй като са изгубили документите. Министър Танева изясни, че в тази обстановка страната не може да помогне.

Министър Танева увери, че до юни всички тютюнопроизводителите ще си получат парите.
 Борисов пое ангажимент да се изплатят дължимите суми на тютюнопроизводителите Борисов пое ангажимент да се изплатят дължимите суми на тютюнопроизводителите
Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент държавното управление да изплати на тютюнопроизводителите от Североизточна България дължимите близо 2 милиона лв. от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР