Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Емил Димитров

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Емил Димитров
Коментари Харесай

Отблокират 100 млн. лв. от Европа за борба с мръсния въздух

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Емил Димитров са разговаряли с кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев по проблема с програмата за по-чист въздух и жалбата на локалната администрация в съда, която блокира националната стратегия " Околна среда " за над 100 млн.лв.

 Има риск да бъдат изгубени над 100 млн. лева европейско финансиране за възстановяване качеството на въздуха Виж още

Кметът е получил увещание, че ще се предложи извънсъдебно съглашение сред Общината и Министерство на околната среда и водите, с цел да тръгне националната стратегия, а Горна Оряховица ще получи финансиране от ПУДООС за своите ограничения против замърсяването на въздуха.

Върви се към разрешаване на казуса и извънсъдебно съглашение, което да отпуши стратегия, а градът да получи 7 млн.лв. за битка с мръсния въздух ", написа Добрев в страницата си във Facebook.



Горна Оряховица изпадна преди две години от утвърдените общини за европейско финансиране за ограничения за усъвършенстване на атмосферния въздух. Общината загуби над 7 милиона лв., а кметът заведе правосъдно дело против Министерството на околната среда и водите, което блокира европрограмата.

" Радвам се, че въпросът с чистотата на въздуха в нашия град потегля към своето позволение. Лично аз ще продължа да влагам цялата си сила по тематиката, тъй като справедливостта е на наша страна. В случая всички горнооряховчани бяхме ощетени от едно погрешно чиновническо решение ", съобщи още Добромир Добрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР