Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев участваха

...
Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев участваха
Коментари Харесай

На Илинден Борисов и Заев се поклониха пред гроба на Гоце Делчев

Премиерът Бойко Борисов и македонският му сътрудник Зоран Заев участваха в обща гала по честване на 114 години от Илинденско-преображенското въстание в Македония. Двамата министър председатели сервираха венци пред гроба на Гоце Делчев, намиращ се в църквата „ Свети Спас ” в Скопие и се поклониха пред саркофага.

Жестът на двамата министър председатели има за цел да затвърди подписания през вчерашния ден исторически контракт за добросъседство сред двете страни.

Церемонията беше половин час, мина умерено и при засилени ограничения за сигурност.

" Историята и имената ги поставихме в основата, с която започнахме да градим европейското и евроатлантическото бъдеще на Македония ", сподели македонският министър председател Зоран Заев в къса тирада. По думите заветът на Гоце Делчев е чут и Македония и България са си подали ръце и основали път за развиване.

„ Нашата цел е участието в Европейски Съюз и НАТО. Вярвам, че Македония прави нужното. Подадохме ръка и отвън границата на Македония и има отговор – подадена ръка. Ние сме дружно със съседите и приятелите си, формалните представители на България. Премиерът Бойко Борисов, държавното управление и Народното събрание на България демонстрират същинска отговорност към общите ни цели. Регионът е квалифициран да води политики на зрялост, мъдрост и посветеност на жителите си. Регионът се отнася европейски и заслужава да придобие правото да се развива в евроатлантическото семейство “, сподели още Заев, представен от организация " Фокус ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР