Премиерът Бойко Борисов, гланят прокурор Сотир Цацаров, началникът на ДАНС

...
Премиерът Бойко Борисов, гланят прокурор Сотир Цацаров, началникът на ДАНС
Коментари Харесай

Осем въпроса към премиера и главпрокурора след срещата с US-посланика

Премиерът Бойко Борисов, гланят прокурор Сотир Цацаров, началникът на ДАНС Димитър Георгиев се срещнаха с американския дипломат Ерик Рубин. От диалога сред четиримата стана ясно, че милиони от Държавната петролна компания на Венецуела са минавали през банкови сметки в България. Част от средствата към този момент са напускали страната ни.
Главният прокурор Сотир Цацаров незабавно разгласи, че у нас ще стартира досъдебно произвеждане за пране на пари. Цацаров призна, че информацията за траншовете е пристигнала от Съединени американски щати – както по действен, по този начин и по дипломатически път. Установени са българската банка и титулярът на сметките. По думите му парите по-късно са напускали България с учредения като финансиране на спортна федерация или закупуване на храни.

Така се потвърдиха разкритията на венецуелския опозиционен народен представител Карлос Папарони от преди няколко дни, които външният министър на България Екатерина Захариева изрично отхвърли. Отрече но се оказа, че или прикрива или няма разбиране защо иде тирада.

В тази връзка напират няколко въпроса, отговорите на които би трябвало да дадат министър председателят, основният прокурор и шефът на ДАНС.

1. Защо ДАНС е проспала придвижването на милиони от Венецуела към българска банка? И проспала ли го е или го е премълчала?

2. Откога българските управляващи знаят за скандалните преводи?

3. За Инвест банк на Петя Славова ли става дума?

4. Цветан Цанев ли е лицето, уредил превеждането?

5. Има ли отношение Шанфари груп и оманският предприемач Адил Саид Ахмед Ал Шанфари нещо общо с многомилионните преводи?

6. Имат ли нещо общо Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски с Шанфари груп, с фондация, обвързвана с семейството Шанфари и " Дружеството за другарство сред България и Оман ".

7. Имат ли връзка всички тези хора с придобиването на банка „ Виктория “?

8. Какви са връзките на Цветан Цанев с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов?

Редно е българските жители да знаят какво се случва, по какъв начин се проверява, прикрива и прочие, тъй като доста гръмки обищания на прокуртурата приключват безславно, което води до неприятни подозрения. Ако сме се заблудили едно простичко " Не " на питанията ни би свършило работа, а и би спомогнало да се обезвреждат слуховете, които незабавно плъзнаха в политически и бизнес среди. Ако обаче има нещо правилно в тези клюки, дано бъде казана истината, с цел да не се спекулира тематиката. Но не като " истината за Новичок на Цацаров ", тъй като това поражда още подозрения и повдига нови въпроси.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР