Премиерът Бойко Борисов е свикал извънредно Съвета по сигурност към

...
Премиерът Бойко Борисов е свикал извънредно Съвета по сигурност към
Коментари Харесай

Борисов свика извънредно Съвета по сигурност към МС

Премиерът Бойко Борисов е свикал изключително Съвета по сигурност към Министерския съвет поради компрометираните сървъри на Национална агенция за приходите и приключването на персоналните данни на милиони българи.

Основният състав на Съвета по сигурността включва: министъра на външните работи, министъра на защитата, министъра на вътрешните работи и министъра на финансите, техни заместник-министри, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, началника на защитата и ръководителите на разследващите и контраразузнавателните служби.

Вчера стана ясно, че бази данни с милиони записи от сървърите на Национална агенция за приходите бяха публикувани от хакери. Проверява се достъпа до сървърите и базите данни на Национална агенция за приходите за месеци обратно. Имейлът с огромно количество информация за милиони български жители е разпратен от съветски сървъри. На този стадий са публикувани 57 папки, които съдържат имена, ЕГН, осигурителна и данъчна информация за доста български жители. Хакерите настояват, че информацията, с която разполагат, визира 5 милиона жители и компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР