Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции

...
Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции
Коментари Харесай

Борисов недоволен от международните реакции по случая с Виктория Маринова

Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от интернационалните реакции по случая с русенската журналистка Виктория Маринова по време на срещата си с представители на Дипломатическия корпус у нас. Това разясниха източници от държавното управление. Министър-председателят, основният прокурор, министърът на вътрешните работи осведомиха дипломатите за хода на следствието на убийството. В срещата в Министерския съвет взе участие и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Борисов е бил неудовлетворен и от обстоятелството, че нито едно посолство в България не е поискало публична информация, а в това време са правени отрицателни мнения за страната ни и за работата на управляващите по случая. 

Позиция, изразена от Борисов, и по-рано през днешния ден: 

" Тъй като знам, че в този момент в Брюксел много хора ме гледат, аз съзнателно разговарях с тях през тези дни, тъй като чаках, че това, което са ни учили - да не се упреква никой до безапелационното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха от " Туитър ". 

На срещата с дипломатите Борисов е декларирал, че е подготвен да дава отговор на всевъзможни въпроси по случая на идващия европейски съвет. Заради интернационалния напън върху страната ни, с цел да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни Министерство на вътрешните работи било насила да оповестява подправени версии за следствието, обяснил още министър председателят пред посланиците. На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта. След края й посланиците не разясниха тематиката и пред публицистите в Министерски съвет. 

По-рано през днешния ден на ексклузивен брифинг публично беше обявено, че 21-годишният Северин Красимиров е арестуван късно нощес в Германия, по искане на българските управляващи. Той е обвинен за убийството на Виктория Маринова, следствието по случая продължава, само че претекстовете за закононарушението най-вероятно не са свързани с работата на жертвата. На брифинга министър председателят Борисов се изрече остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина във връзка убийството на журналистката. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР